Per a qualsevol dubte, escribiu a la Plataforma a: prouabusos@gmail.com

Etiquetes

dijous, 19 de febrer del 2009

Plataforma Cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Plataforma Cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona

El detonant que va motivar la creació d’aquesta plataforma són els fets ocorreguts a la Rambla Nova el passat 7 de gener, on Cau de llunes es disposava a dur a terme un acte pacífic de denúncia sobre la pressió estètica que pateixen les dones. Membres de la Guàrdia Urbana se’n van encarregar de transformar aquell acte totalment pacífic en una acció de repressió policial brutal inadmissible. Després de propinar puntades de peu, cops de puny, estirades de cabell, insults, sacsejades i empentes de manera indiscriminada, aquests agents, van retenir dins un portal a una membre de Cau de llunes (professora de secundària), un conegut membre del teixit associatiu de la ciutat, i un periodista que cobria l’acte. Aquestes tres persones van ser apallissades, insultades i vexades allà dins. La càmera de fotos que duia el periodista, que contenia imatges de les agressions de dins i fora d’aquell portal, va ser llençada al terra amb violència per un dels policies. La càmera va aparèixer més tard a les dependències policials, sense la targeta de memòria.

Aquesta campanya no va adreçada en contra del cos de la Guàrdia Urbana ni de la seva feina, amb aquesta iniciativa volem denunciar públicament i aturar els abusos de poder que comet aquests membres del cos en el normal desenvolupament de les seves funcions. Els tarragonins i tarragonines tenim el deure d’exigir responsabilitats davant de fets com aquests, perquè no es tornin a produir.

Objectius:

a) Posar fi als abusos d’autoritat perpetrats per membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

b) Aconseguir dels organismes oficials una redacció més acurada dels seus comunicats per donar una visió clara i imparcial dels fets, ja que aquests organismes no han d’oblidar al servei de qui estan, dels ciutadans.

Desenvolupament de la Campanya:

a) Exigir una investigació imparcial per tal d’aclarir els fets, i així poder depurar possibles responsabilitats.

c) Recollir les queixes de la ciutadania i enviar el recull al Síndic de Greuges.

A qui pretenem arribar i com

La problemàtica que volem tractar amb aquesta campanya no tan sols afecta als col·lectius polítics i moviments socials de la nostra ciutat. Aquest abús del poder també afecta als diferents grups socials, treballadors (conductors, transportistes, comerciants...) i totes les persones que poblen la nostra ciutat, és a dir a la ciutadania. Per tal d’aconseguir-ho, cal divulgar tot el que representa aquest problema i hem de cridar a tota la ciutadania a la mobilització, ja que tots som afectats pels abusos de la GU.

Cal remarcar el caràcter dialogant i de crítica constructiva amb el que està vertebrada aquesta campanya. En tot moment estem disposats a parlar amb tot organisme oficial sobre el model policial actual; de les seves mancances i de les possibles millores i alternatives. Treballem per recordar les funcions per les quals ha estat creat el cos de la Guàrdia Urbana i per acabar amb les extralimitacions d’alguns agents durant la seva jornada laboral.

Sindicats: IAC, CO.BAS, CGT.Organitzacions i col·lectius: Casal Popular Sageta de Foc, Cau de Llunes (AFRT), Endavant (OSAN) Tarragona, Ateneu Alomà, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, SEPC (secundaria i URV), Assemblea de Joves La Guspira i CUP Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada